Nederlands

Curriculum Vitae


Tom Hoornaert (13 november 1972) zette zijn eerste stappen in de muziek wereld bij Mevr. Katrien Verbeke (piano) en Dhr. Joost D'hont (orgel). Deze musici bereidden hem voor om daarna verder te studeren aan zowel het Lemmensinstituut te Leuven bij Prof. Luc Ponet, als aan de Muziekhogeschool te Maastricht bij wijlen Prof. Dorthy De Rooij. Hij behaalde in Maastricht eveneens het diploma koordirectie bij Prof. Ludo Claesen. In 1991werd Tom ‘Eerste Laureaat’ van de Nationale Muziekwedstrijd ‘Pro Civitate’ (nu Belfius Classics) met grootste onderscheiding, 95 %.


In de Stad Tielt is Tom werkzaam als organist aan de hoofdkerk St.-Pieter, docent orgel-piano-beiaard-begeleidingspraktijk en begeleider aan de ‘StedelijkeAcademie voor Muziek en Woord’ Tielt en docent piano aan de Kunstacademie in Zwevegem. Hij werkt ook als orgelleraar aan de GAMWD in Sint-Pieters-Woluwe (Brussel).


Het koor ‘Cantiga’ uit Tielt en het koor ‘Cantando’ uit Oedelem staan onder zijn leiding. Als oprichter van het musicalgezelschap Mathea (www.mathea.be) bracht Tomde producties “Veel geluk Professor”, “Nonsens”,"The Sound of Music",“Annie” en “Doornroosje”. Bij Mathea is Tom eveneens dirigent.


Om het orgel te promoten, niet alleen als liturgisch, maar ook als concertinstrument, werd onder zijn impuls de orgelkring ‘Chamade’ (www.orgelkringchamade.be) opgericht. Daarmee brengt hij op alle zaterdagen tijdens de maand september concerten in samenwerking met andere instrumentisten en vocalisten.


Als organist/begeleider/dirigent concerteerde Tom reeds verschillende malen in o.a. Nederland, Hongarije, Portugal, Polen, Italië (samen met “Belgian Brass” Kon. Muntschouwburg), Engeland (o.a. de prestigieuze Town Hall en Wadham College te Oxford, Blenheim Palace te Woodstock), Zweden en Spanje.


Samen met tenor Stefaan Vandenbroucke vormt hij het duo “Quodlibet”. Trompettist Manu Mellaerts (1stesolo trompettist Kon. Muntschouwburg) en Tom Hoornaert staan regelmatig op het podium met een gevarieerd programma.